Hrvatski brendovi i solidarnost u doba krize

#COVID-19

2 min. read

author_image

Aleksandra Đermanović

Ako je ikad postojalo bolje vrijeme za brendove i ljude koji rade iza tih brendova da pokažu svoj "brand purpose", da demonstriraju solidarnost sa svojim potrošačima - zar nije to baš - ovo vrijeme? 

Redovito ažuriramo listu brendova koje aktivno i svrshishodno pomažu onim ugroženima i onima koji će to tek postati. Na kraju dana, brendovi imaju odgovornost ne samo prema svom bottom lineu već i prema  – krajnjem potrošaču. Ovo su brendovi koji su se prebacili iz modela razmišljanja “Koliko ću novaca zaraditi?” u “Kako ZAISTA mogu pomoći?”. Iz “Što ljudi žele sad?” u “Što je ljudima sad ZAISTA potrebno?”. Primjere dobre prakse slobodno šaljite na info@mediacor.hr

26.3.2020.

Hrvatska pošta donirala je respirator vrijedan 200.000 kuna Kliničkoj bolnici “Sveti Duh“ te sav pribor potreban za kliničku upotrebu. Pored donacije, svoje kapacitete je stavila na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu.

INA MAZIVA pokazali su kako je moguće u samo nekoliko dana od ideje razviti i proizvesti novi proizvod – dezinficijens INA Dezinol za površine. Dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, bit će doniran Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

25.3.2020.

OTP Banka donirala je 1.5 milijuna kuna kliničkim bolničkim centrima.

 

Tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD), koja djeluje unutar grupacije Energia naturalis (ENNA) te je dio i Pevexa, donirala je KBC-u Zagreb sedam respiratora. Namjera je grupacije pokušati kupiti i donirati ukupno 50 respiratora hrvatskim bolnicama.

24.3.2020.

Tvornica snova donirala je 100% profita od jednodnevne prodaje za kupnju potrepština za bebe iz Petrove bolnici koja je bila pogođena potresom.

 

Članice Mepas grupacije (Kandit i Saponija), svaka s iznosima od po 35 tisuća kuna, uplatile su donaciju Kliničkom bolničkom centru Osijek za nabavu respiratora / monitora vitalnih funkcija.

23.3.2020.

Članovi Nadzornog odbora PEVEXA donijeli su u ponedjeljak 23.3.2020. odluku o odricanju naknade za svoj rad koja im pripada u mjesečnom iznosu od 7.000,00 kn.

21.3.2020.

Renta Smart zdravstvenim djelatnicima koji ne mogu ići na posao javnim prijevozom daje Smart na korištenje.

 

19.3.2020.

Među prvima, vodnjanski Infobip donirao je pulskoj bolnici četiri medicinska aparata u vrijednosti od oko 600 tisuća kuna – respirator za odrasle, pomoćni respirator za pedijatriju, mobilni ultrazvuk i monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece.